Rendezvényeink bemutatása

Hajdúböszörményi Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivál

Az egyesület legnagyszabásúbb programja kétségkívül az évenként megrendezésre kerülő Hajdúböszörményi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál, amely szakmai körökben igen pozitív elbírálást kapott. Az első fesztivált 2010-ben szerveztük a Bocskai Néptáncegyüttessel közösen, az idei esztendőben pedig már tizedik alkalommal adhattunk otthont a rendezvénynek. Az elmúlt tíz év során, nem csak hajdúböszörményi és a megyében működő gyermek- és ifjúsági csoportok vettek részt a fesztiválon, hanem az ország több pontjáról (Gyöngyös, Sátoraljaújhely) is érkeztek fellépők, hogy megmérettessék magukat a szakmai zsűri előtt. Reményeink szerint, a fesztivál hamarosan felkerül az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által hivatalosan jegyzett rendezvények listájára. 

Hagyományőrző Bál

Az egyesület már évtizedek óta minden év februárjában rendezi meg a Hagyományőrző Bált, amely nyitott nem csak az egyesület tagjai, hanem bárki számára, aki valamilyen formában kötődik a Bocskaihoz, vagy csak szeretne egy jót mulatni. 

„Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivál

 A „Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivált az egyesület hagyományteremtő szándékkal hívta életre 2015-ben a „néptáncos társadalom” részéről megfogalmazott hiány betöltésére. A fesztivál olyan vidéki és határainkon túli, elsősorban kistelepülések, többnyire fiatalokból álló és fiatal szakemberek által vezetett néptáncegyütteseit szólítja meg, akikben már megfogalmazódott a külső értékelés igénye, de még sem szakmailag, sem anyagilag nem érettek a jelenlegi nagy fesztiválokon való megmérettetésre. Célkitűzésünk: az együttesek nemes vetélkedése révén szakmai találkozó szervezése a Hajdúk Fővárosában, valamint kellemes és hasznos időtöltés biztosítása a néptáncot, népzenét kedvelők számára. 

CÉLKITŰZÉSÜNK

Hajdúböszörmény kulturális-, társadalmi és szakmai tevékenységének bővítése, a hagyományaink őrzése és fejlesztése, a népzene és a néptánc forrásainak felderítése és ápolása, a magyar zene és néptánc megismertetése külföldön is.

Keress minket

Ha érdeklődsz a néptánc iránt, viseletet szeretnél bérelni, belépnél néptánc csoportunkba vagy akár egy kíváló műsort szeretnél megtekinteni

KapcsolatSzolgáltatásaink