Ismerd meg néptánc csoportjainkat

A Csipkebokor csoport 2011-ben alakult a Jó Pásztor Református Óvoda gyermekeiből. Hetente két alkalommal ismerkednek a népi játék-néptánc alapjaival. Mára már más óvodák fiatal néptáncosai is csatlakoztak a csoporthoz. A csoport rendszeresen fellép a Bocskai Néptáncegyüttes műsorain, óvodai illetve városi rendezvényeken, valamint a Hajdúböszörményi Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztiválnak. 

Próbarend:

  • Hétfő 15.30-16.30 
  • Szerda 15.30-16.30 

Csoportvezető: Teleki Mária 

 

Csipkebokor csoport

A legkisebbek között 3,5-6 éves korú gyermekek, heti egy alkalommal ismerkednek a népi játékokkal, és a néptánc alapelemeivel. Legfontosabb feladatunk a közösségbe való befogadás, amelyben a gyermekek jól érzik magukat, szívesen jönnek a próbákra. A kölcsönös bizalom az alapja annak, hogy a népi játék-néptánc oktatás sikeresen hozzájáruljon a kisgyermekek komplex személyiségfejlődéséhez.  

Próbarend:

  • Hétfő 17.00-18.30 

Csoportvezető: Ráczné Bársony Judit 

Legkisebb Bocskai Táncegyüttes

Az Apró Bocskai Táncegyüttes 1.és 5. osztály közötti gyerekek alkotják. A csoport tagjai több éve együtt táncolnak, ám az idei év szeptemberében több új tagot is köszönthettek, akik egytől-egyig jól beilleszkedtek. A csoport több táncosa sikeresen megmérette magát a környék szólótáncos versenyein. 

Próbarend:

  • Hétfő 17.00-18.30 
  • Szerda 17.00-18.30 

Csoportvezetők: Lévai Dorina és Kujbus Csaba 

A Bocskai Néptáncegyüttes Ifjú Bocskai csoportját felső tagozatos diákok alkotják. Fiatal koruk ellenére a csoport egyes tagjai már 7-8 éves táncos múlttal rendelkeznek, s ennek megfelelően gyorsan, s könnyedén sajátítanak el minden táncanyagot. 

A csoportvezetők munkáját nagyban megkönnyíti, hogy a tapasztaltabbak szívesen segítenek az új tagoknak mind a csoportba való beilleszkedésben, mind a táncok minél pontosabb elsajátításában. 

Próbarend:

  • Hétfő 18.30-20.00 
  • Csütörtök 17.00-18.30 

Csoportvezetők: Lévai Dorina és Varga József 

A csoport célja, hogy a néptánc iránt érdeklődő, de táncos múlttal nem rendelkező személyek, egy délutáni összejövetel során ízelítőt kaphassanak kultúránk ezen részéből. A Kendő elsődleges feladat a hagyományok, népi kultúránk megismertetése, kapcsolatteremtés, szabadidő hasznos eltöltése, testi-és lelki felüdülés. 

Próbarend:

  • Csütörtök 18.30-20.00

A jubileumi műsorokra készülődve megmutatkozott, hogy a régi táncosokból nem hunyt ki a régi tűz egy szikrányit sem, sőt ugyanolyan lendülettel és lelkesedéssel jártak újra próbára. A jubileumi év vége felé közeledve a lányok, asszonyok elhatározásra jutottak, folytatni akarják. Vágytak a táncpróbákra és az új táncanyagokra. 

Női kör

Keress minket

Ha érdeklődsz a néptánc iránt, viseletet szeretnél bérelni, belépnél néptánc csoportunkba vagy akár egy kíváló műsort szeretnél megtekinteni

KapcsolatSzolgáltatásaink